Peter en Meter werking

Wat is PeMe?

De Peter/Meter-werking (PeMe-werking) brengt eerstejaarsstudenten in contact met ouderejaarsstudenten op een ludieke en ontspannen manier. Als eerstejaars heb je zo altijd iemand waarbij je terechtkunt met al je vragen, al dan niet studiegerelateerd. Hierbij helpen je meters en peters je maar al te graag, met al hun tips & tricks! Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat alle PeMe-groepjes hechte vriendengroepen worden waarmee je al eens gezellig een terrasje kan gaan doen of een leuk babbeltje mee kan slaan.

We hebben met VTK besloten om vanaf dit jaar de doop af te schaffen. Dit zorgt ervoor dat we de PeMe-werking helemaal kunnen uitbreiden en vernieuwen. Zo zal iedereen toegelaten worden als peter of meter, niet enkel tweede- en derdejaars. Er gaan ook meer en grotere teambuildings vanuit VTK georganiseerd worden, zoals de battle of the PeMe’s en het grote PeMeFest! Ook voor de cantusliefhebbers is er goed nieuws. We sluiten het PeMeFest af met een geweldige cantus, waar je samen met je peters en meters je longen eruit kan schreeuwen!


Battle of the PeMe's

Zoals de naam al doet vermoeden zal de battle of the PeMe’s een competitie tussen alle PeMe- groepjes worden. Je zal hier met je PeMe-groepje verschillende opdrachtjes tegen andere groepjes moeten uitvoeren. Op het einde van de dag zal er een eindscore gemaakt worden en de winnende groepjes maken kans op een grote prijs!


PeMeFest

De PeMe-werking zal dit jaar voor het eerst worden afgesloten met het PeMeFest! Dit gaat een onvergetelijke dag worden vol met springkastelen, hindernissenparcours en andere leuke verrassingen. Dit gaat echt een namiddag lang chillen en plezier met je vrienden zijn, dus kom zeker met heel je PeMe-groepje af! We sluiten deze dag af met de enige echte PeMe-cantus. Dit is een ideale afsluiter om nog eens helemaal los te gaan.


Hoe doe ik mee?

Als je graag nieuwe vrienden wilt maken of gewoon je medestudenten beter wilt leren kennen tijdens een aantal geweldige activiteiten, schrijf je dan zeker in voor de PeMe Kick-off en dan maken we er samen een topjaar van! Hopelijk zie ik jullie allemaal daar!

Praktisch:

Inschrijvingslink eerstejaars: https://forms.gle/vwmj9hFNGowcM4886

Inschrijvingslink oudejaars: https://forms.gle/djMrXwLBwvKEj8Mb9


Bij vragen mag je altijd een mailtje sturen naar