Vlaamse Technische Kring

Wat is dit?

De 24 urenloop is wellicht de meest bekende en populairste studentensportklassieker. Deze aflossingsloop tussen de verschillende Leuvense universiteitskringen, peda's en hogescholen, die elk proberen zo veel mogelijk rondjes te lopen in vierentwintig uur rond de atletiekpiste van het sportkot. De editie van dit jaar start op dinsdag 23 oktober om 20u en eindigt op woensdag 24 oktober 20u. Tijdens deze 24 urenloop kan je naast enkele snelle rondjes lopen ook genieten van het lekkere eten bereid door de archi's van Existenz of je vergapen aan ons fabelachtig mooie standje. En niet te vergeten genieten van de toffe, soms ietwat concurrerende, maar altijd plezante sfeer die er elk jaar gedurende 24 uur hangt.


Wij willen opnieuw winnen!

Zoals het voor een topploeg als VTK hoort gaan wij zoals elk jaar voor niets minder dan de overwinning. Na onze fantastische overwinning van vorig jaar, gaan we er alles aan doen om opnieuw de overwinning te behalen! We liepen vorig jaar het geweldige aantal van 1061 rondjes wat ook meteen een nieuw record was! Dit jaar gaan we voor minstens evenveel rondjes en behalen we die twee overwinningen op rij, iets wat sinds het jaar '89 niet meer gelukt is! Kom dus zeker af om dit legendarisch moment mee met ons te beleven en loop/schreeuw ons naar de overwinning! Laat er geen twijfel over bestaan, Apolloon die gaat eraan!


Looptrainingen

Om competitief te blijven met Apolloon is het noodzakelijk dat iedereen de befaamde ronde van 530m zo rap mogelijk kan lopen. Wij willen jou helpen om je conditie op peil te brengen/te houden en je spieren te versterken zodat je sneller wordt! (En dus ook meer kans maakt op vette prijzen). Er is mogelijkheid voor een duurloop van ongeveer 40 minuten of een snelheidstraining/intervaltraining, dit om zowel de minder gevorderde als de ervaren lopers naar een hoger niveau te brengen. En daarnaast zal er ook steeds sportdrank aanwezig zijn op de trainingen. We nemen elke training de tijden op zodat je je progressie kan volgen. Ook op de stokwissel wordt regelmatig getraind aangezien een winst van 1 seconde per ronde, een wereld van verschil betekent. Kom mee trainen en voor je het weet, vlieg je over de piste! Wij zijn er elke dag vanaf donderdag 27 september om 20u30 aan de ingang van de atletiekpiste.


Speedyteam

De naam suggereert het al, het speedyteam is het ‘elite’-team van VTK. De lopers die bij dit team horen lopen minstens onder de 1min 25sec. De schifting wordt gemaakt tijdens de trainingen dus wees hier aanwezig! Dit team moet ofwel onze voorsprong uitbouwen ofwel ervoor zorgen dat onze achterstand zo snel mogelijk verkleind wordt. Als bedanking krijg je een uniek speedyteam T-shirt. Deze zal je dan ook op de looptrainingen krijgen. Ook al wordt het hier een ‘elite’-team genoemd, laat je niet afschrikken om mee te komen trainen en voor je het weet zit je zelf onder die tijd!


Gadgets

Voor al die gelopen rondjes willen we onze lopers natuurlijk ook bedanken.

Vanaf twee gelopen rondjes krijg je een eetbonnetje. Bij vijf gelopen rondjes een nog te bepalen gadget. Voor de fysieke beesten onder ons die het in hun hebben om negen of meer rondjes te lopen is er een uniek loopshirt die ze met trots doorheen het hele jaren kunnen dragen.

De gadgets zijn te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!


Groepjes vrienden

Je schrijft je in met een groepje van 5 vrienden en kiest 2 x 3 uren uit tijdens de 24 urenloop. Door rondjes onder een bepaalde tijd te lopen worden punten verdiend.(Ook hier geldt de regel van hoe sneller het rondje, hoe meer punten je krijgt) Tijdens de 2x 3 uren die je gekozen hebt, worden de punten dubbel geteld. Alle rondjes daarbuiten tellen gewoon mee. Happy hours binnen de periode 2:00-11:00 tellen zelfs 3 dubbel! Wanneer VTK het moeilijk heeft en je op deze moeilijke momenten komt lopen worden de rondjes ook dubbel geteld. Het is de bedoeling van zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Het groepje met de meeste punten krijgt vanzelfsprekend de mooiste prijs. Inschrijven hiervoor kan via deze link.

De prijzen zijn te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!


Puntensysteem

Hier geldt de regel: “Hoe sneller, hoe meer punten per rondje”. Dus ook meer rondjes staat gelijk aan meer punten! Hierdoor vergroten je winstkansen op enkele vette prijzen. Dit puntensysteem geldt voor de individuele lopers, de groepjes vrienden! De puntenverdeling zit als volgt:

Voor elk rondje dat je onder 1min29s loopt, krijg je punten. Hoe sneller je loopt, hoe meer punten je krijgt. De puntenverdeling is als volgt:

<1:29 1punt <1:27 3punten <1:25 4punten <1:22 6punten <1:19 8punten <1:15 10punten

Het is dus voordelig zo snel mogelijk te lopen, maar nog voordeliger om zoveel mogelijk snelle ronden te lopen!!

Tombola

Met de tombola kan je individueel enkele vette prijzen winnen! Hoe meer punten je verzameld, hoe meer kans je maakt om te winnen. Inschrijven hiervoor kan via deze link.

De prijzen zijn te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!