Vlaamse Technische Kring

Wat is dit?

De 24 urenloop is wellicht de meest bekende en populairste studentensportklassieker. Deze aflossingsloop tussen de verschillende Leuvense universiteitskringen, peda's en hogescholen, die elk proberen zo veel mogelijk rondjes te lopen in vierentwintig uur rond de atletiekpiste van het sportkot. De editie van dit jaar start op dinsdag 22 oktober om 20u en eindigt op woensdag 23 oktober 20u. Tijdens deze 24 urenloop kan je naast enkele snelle rondjes lopen ook luidkeels komen supporteren. Verder kan je genieten van het lekkere eten bereid door de archies van Existenz of je vergapen aan ons fabelachtig mooie standje. En niet te vergeten genieten van de toffe, soms ietwat competitieve, maar altijd plezante sfeer die er elk jaar gedurende 24 uur hangt.


Wij willen opnieuw winnen!

Zoals het voor een topploeg als VTK hoort gaan wij zoals elk jaar voor niets minder dan de overwinning. Vorig jaar slaagden we er, na een uiterst spannende editie, jammer genoeg net niet in de overwinning te behalen. We liepen wel het geweldige aantal van 1072 rondjes, wat in principe een nieuw record was! Apolloon slaagde er echter in tot 1073 te gaan. Dit jaar gaan we voor minstens evenveel rondjes en claimen we onze beker terug! Kom dus zeker af om dit legendarisch moment mee met ons te beleven en loop/schreeuw ons naar de overwinning! Laat er geen twijfel over bestaan, Apolloon die gaat eraan!


Looptrainingen

Om competitief te blijven met Apolloon is het noodzakelijk dat iedereen de befaamde ronde van 520m zo rap mogelijk kan lopen. Wij willen jou helpen om je conditie op peil te brengen/te houden en je spieren te versterken zodat je sneller wordt! (En dus ook meer kans maakt op vette prijzen). Er is mogelijkheid voor een duurloop van ongeveer 40 minuten of een snelheidstraining/intervaltraining, dit om zowel de minder gevorderde als de ervaren lopers naar een hoger niveau te brengen. En daarnaast zal er ook steeds sportdrank aanwezig zijn op de trainingen. Na elke training is er de mogelijkheid je tijd op te nemen, om al dan niet toe te treden tot ons befaamde speedyteam (zie onder). Ook op de stokwissel wordt regelmatig getraind aangezien alle beetjes tellen. Kom mee trainen en voor je het weet, vlieg je over de piste! Wij zijn er elke dag vanaf donderdag 26 september om 20u30 aan de ingang van de atletiekpiste. Voor de eerstejaars starten we zelfs al woensdag de 25ste.


Speedyteam

De naam suggereert het al, het speedyteam is het ‘elite’-team van VTK. De lopers die bij dit team horen lopen minstens onder de 1min 25sec. De schifting wordt gemaakt tijdens de trainingen dus wees hier aanwezig! Dit team is onze hard kern van lopers op de 24 urenloop, een heuse eer dus. Als bedanking krijg je een uniek speedyteam T-shirt. Deze zal je dan ook op de looptrainingen krijgen. Ook al klinkt de naam misschien een beetje elitair, laat je zeker niet afschrikken om mee te komen trainen, iedereen is hoe dan ook welkom! Voor je het weet zit je misschien zelf onder die tijd! Anders kan je ons nog steeds helpen door luidkeels te komen supporteren. Dit maakt echt een wereld van verschil voor de lopers.


Gadgets

Voor al die gelopen rondjes willen we onze lopers natuurlijk ook bedanken.

Vanaf twee gelopen rondjes krijg je een eetbonnetje. Verder vallen er nog andere gadgets te verdienen, maar deze houden we voorlopig nog eventjes geheim.

Als referentie: de gadgets van de editie 2019 zijn te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!


Groepjes vrienden

Je schrijft je in met een groepje van max 5 vrienden en kiest 2 x 3 uren uit tijdens de 24 urenloop. Door rondjes onder een bepaalde tijd te lopen worden punten verdiend.(Ook hier geldt de regel van hoe sneller het rondje, hoe meer punten je krijgt) Tijdens de 2x 3 uren die je gekozen hebt, worden de punten dubbel geteld. Alle rondjes daarbuiten tellen gewoon mee. Happy hours binnen de periode 2:00-11:00 tellen zelfs 3 dubbel! Wanneer VTK het moeilijk heeft en je op deze moeilijke momenten komt lopen worden de rondjes ook dubbel geteld. Het is de bedoeling van zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Het groepje met de meeste punten krijgt vanzelfsprekend de mooiste prijs. De inschrijflink hiervoor volgt nog.

Ter referentie: de prijzen van de editie 2019 zijn te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!


Puntensysteem

Hier geldt de regel: “Hoe sneller, hoe meer punten per rondje”. Dus ook meer rondjes staat gelijk aan meer punten! Hierdoor vergroten je winstkansen op enkele vette prijzen. Dit puntensysteem geldt voor de individuele lopers, de groepjes vrienden! De puntenverdeling zit als volgt:

Voor elk rondje dat je onder 1min 25s loopt, krijg je punten. Hoe sneller je loopt, hoe meer punten je krijgt. De puntenverdeling is als volgt:

<1:25 2 punten <1:22 4 punten <1:19 6 punten <1:15 8 punten <1:13 10 punten

Het is dus voordelig zo snel mogelijk te lopen, maar nog voordeliger om zoveel mogelijk snelle ronden te lopen!!

Tombola

Met de tombola kan je individueel enkele vette prijzen winnen! Hoe meer punten je verzameld, hoe meer kans je maakt om te winnen. De inschrijflink hiervoor volgt nog.

De prijzen van de deze editie zijn weer te vinden onder de tab "prijzen lopers 24 urenloop" bovenaan!