Vlaamse Technische Kring

Elke studentenvereniging heeft zijn inwijdingsritueel, ook wel doop genaamd. De wildste geruchten doen de ronde. Alle mama's en papa's die ooit de film "Ad Fundum" gezien hebben, doen het waarschijnlijk spontaan in hun broek wanneer ze horen dat hun zoon of dochter interesse betoont in hogervermelde activiteit. Aan de mama's en papa's die dit lezen, u kan op beide oren slapen. Bij VTK is de doop vrij tot zeer onschuldig, doch zeer plezant. Uiteraard net iets plezanter voor doopmeesters dan voor de gedoopte, maar er gebeuren geen onverantwoorde, mensonterende of seksueel getinte praktijken. Ook verplicht alcoholgebruik is uit den boze. In tegenstelling tot in een studentenclub is jezelf laten dopen dus niet verplicht om lid te zijn van de vereniging en om aan alle activiteiten te kunnen deelnemen.

Om de veiligheid van onze nieuwe studenten te garanderen wordt jaarlijks een doopcharter opgesteld in samenwerking met de Leuvense politie. Dit is een lijst van strikte regels over het verloop van de doop. Deze wordt verplicht ondertekend door alle deelnemende doopmeesters. Het centraal thema van onze studentendoop is het leren kennen van andere eerstejaars en het overhouden van een ongeloofelijke ervaring zonder verplichtingen.

Met al je vragen over de doop kan je bij Kevin terecht of bij ()

Schachtenverkoop

Datum: 7 oktober 2020

Praktisch: Jullie worden verwacht om 18u aan Gebouw de Nayer. Eerst moet je een looptest doen voor de 24urenloop, dus zorg dat je sportieve kleren aanhebt. Als je echt een goede loper bent en met je goede schoenen wilt lopen, neem die dan apart mee zodat je kan wisselen wanneer je moet lopen. We willen namelijk niet dat er modder op je goede sportkleren komt. Zorg dat je ook warme kleren aanhebt want het kan al eens koud worden in deze tijd van het jaar. Zorg ook dat je al gegeten hebt want de schachtenverkoop zelf kan namelijk duren tot na middernacht.

Het Facebookevenement komt later nog online.

Doop

Datum: 11 november 2020

De doopmeesters, 2e-jaars die vorig jaar gedoopt zijn, trekken er met jullie op uit om er een geweldige namiddag van te maken! De schachten dienen in de namiddag allerlei plezante, ludieke opdrachten te vervullen en zullen hierbij een beetje vuil worden. Daarna sluiten we de dag af met één van de leukste cantussen uit je studentenbestaan.

Praktische informatie: Jullie worden verwacht om 14u aan de Waaiberg. Heel de doop is in een bepaald thema (dat later beslist wordt) dus er wordt verwacht dat jullie mooi in dat thema verkleed zijn ! Hoe mooier je outfit, hoe milder je doop 😉

Wat moet je meenemen:

Steek dit allemaal in een zak met je naam erop! Kleed je zeker warm genoeg want het gaat koud zijn en jullie zijn van 14u tot 20u buiten in dezelfde outfit.