Vlaamse Technische Kring

Ik zie mijn vakken niet en kan dus mijn boeken/cursussen niet reserveren.

Zorg er zeker voor dat je bij je profiel je studierichting hebt gekozen en al je keuzevakken hebt aangeduid. Misschien heb je in het begin van het academiejaar enkel de vakken van het eerste semester had aangeduid. Vergeet dus zeker niet de vakken van het tweede semester aan te duiden. Als je nog steeds problemen hebt, vergelijk even de vakcode van het vak.

Hoe reserveer ik een cursus / boek?

Eerst moet je je registreren (rechterbovenhoek). Hier vragen we een aantal gegevens die we gebruiken in het geval we je moeten contacteren. Na je registratie kom je terug op het thuispagina van de site terecht. Na je in te loggen (rechterbovenhoek) klik je op het hoofdje (rechterbovenhoek) en klik je op Mijn Reservaties. Daarna verschijnt er een menu waar staat 'cursussen reserveren'. Vanaf hier wijst het systeem zichzelf uit.

Welke cursussen heb ik als eerstejaars nodig en kan ik deze allemaal bij de VTK Cursusdienst krijgen?

Zowat alle cursusmateriaal en handboeken, alsook het rekenmachine dat op examens gebruikt mag worden, wordt door ons verkocht. De handboeken worden ook bij Acco verkocht, maar zijn bij ons goedkoper. Voor enkele cursussen moet je bij Acco zijn. Bij de meeste vakken kan je op toledo een lijst met het nodige materiaal vinden. Indien dit niet het geval is, vraag het dan gerust na bij de relevante prof of je medestudenten.

Mijn cursus is niet beschikbaar. Wordt deze nog beschikbaar gesteld?

Ja. Wij bestellen wekelijks nieuwe cursussen bij de drukkerij. Deze worden ten laatste twee weken later geleverd. Op het moment van levering krijg je een mail op het adres dat je op je account invulde. Gezien de wachttijden soms kunnen tegenvallen bestel je je cursussen best zo vroeg mogelijk, en kom je ze afhalen voor ze vervallen.

Ik kan geen boeken/cursussen reserveren OF wanneer ik boeken/cursussen wil reserveren, verschijnt dit niet op het lijstje van mijn reservaties.

Misschien is jou inschrijving/registratie op de website niet volledig in orde. Log eens opnieuw in, en controleer je gegevens. Vervolgens controleer je je studierichting en dan je vakken. Wanneer deze in orde zijn, vergeet dan zeker niet om op "Voltooi inschrijving" te drukken. Normaal zou dit dan moeten lukken. Werkt het nog steeds niet? Contacteer ons via .

Mijn cursus is vervallen! Wat moet ik nu doen?

Hier moet je je cursus simpelweg opnieuw bestellen. Onthoud: je reservatie vervalt na tien dagen!

Ik volg niet het standaardtraject. Hoe moet ik mijn vakken ingeven?

Eerst moet je je rechtsboven inloggen. Erna klik je op het mannetje, terug de rechterbovenhoek. Nu verschijnt er een menu. Klik daar op je naam. Onder de titel account heb je vier mogelijkheden, één daarvan is vakken. Als de vak die je zoekt niet tussen de lijst staat, kan je die beneden toevoegen.

Ik weet niet wanneer de cursusdienst open is

Je kan onze openingsuren op verschillende plekken terugvinden. Niet alleen op de voorpagina van de VTK-site, maar ook in het bakske is te vinden op welke uren wij open zijn gedurende die week.