Nieuws - Studenten burgerlijk ingenieur in iGEM-team KU Leuven — 16 juli

De iGEM-competitie is de meest prestigieuze studentencompetitie in synthetische biologie. In deze wedstrijd worden nieuwe organismen ontworpen met nuttige toepassingen voor de samenleving. Dit ligt dan ook volledig in de lijn van het nieuwe innovatiedomein synthetische biologie. De projecten hebben onder meer futuristische toepassingen in de productie van biobrandstof en hoogwaardige chemische elementen.

Voor de competitie van 2015 heeft KU Leuven een team samengesteld van 13 gemotiveerde studenten uit verschillende faculteiten: Bio-ingenieurswetenschappen, Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Geneeskunde en Economie & Bedrijfswetenschappen. Na vier succesvolle deelnames van KU Leuven aan iGEM, liggen de verwachtingen hoog. Dit jaar zijn maar liefst 280 andere teams ingeschreven voor de wedstrijd, deze studenten komen allen samen eind september in Boston (Amerika) om hun eigen project te verdedigen.

‘Spot E. Shape’ is de naam die door het KU Leuven team aan hun nieuwe project werd gegeven. Studenten zullen bacteriën modificeren die in staat zijn patronen te vormen aan de hand van geavanceerde modellen. Dit heeft zijn toepassingen in het ontwikkelen van nieuwe materialen en het begrijpen en verklaren van differentiatiepatronen in de natuur.

In de zomervakantie zullen de studenten modelleren en actief zijn in het labo. Het uitwerken van een businessplan, zoeken van sponsors en uitwerken van educatief materiaal behoren ook tot het programma.

Wil je meer weten? Bekijk de iGEM wiki-pagina, de KU Leuven iGEM webpagina en volg iGEM op Facebook of op Twitter. Ook in de media zal je het iGEM-team van KU Leuven ongetwijfeld aan het werk zien.